Udgivelser

Novellesamling:

"Sølvklokker" (e-bog), Lindhardt og Ringhofs Forlag 2017

 

Novellebidrag i antologier:

"Ventende Ulv vender hjem" i antologien "I bunden af busken ligger en æske", Forlaget Silkefyret, 2017

”Tvivl” og ”Øverst på listen" i antologien ”Det er de andres skyld”, Trykværket, 2016

”Væk” i antologien ”Lighund og andre tekster fra Godsbanen”, Trykværket, 2015

”Hittegods” i antologien ”Refugium”, 2014

 

Digte i antologier:

Digtet "Den blå vase" i samlingen "På indersiden", Areopagos 2019

Fire digte i ”Hvedekorn”, Borgens Forlag, nr. 2/2003

 

Kronik:

Kronikken ”Da vi blev overhalet af døden på cykel”, Kristeligt Dagblad, 16. juli 2015

 

Øvrigt:

Læserbreve, interviews og boganmeldelser.

Boganmelder på bogrummet.dk

Sølvklokker (e-bog)

NOVELLESAMLING

På vej fra en vielse til bryllupsfesten kører en kvinde gennem Rold Skov med sin kæreste, John, men i løbet af køreturen farer de vild. Undervejs tænker hun på sit eget bryllup, der måske aldrig bliver til noget, på brudens kjole, på hvordan hendes egen brudekjole skulle se ud og på sin ugifte faster Ella, som de nu med blind tillid følger efter dybt ind i den mørke skov.

Samlingen består udover titelnovellen Sølvklokker af: Brandfare, Hittegods, Væk, Spejl, Overdosis, Traume, Dagens helt, Ikea-family og Musling.

Novellesamlingen ”Sølvklokker” er Britta Klitgaard første selvstændige udgivelse. Den udkommer som e-bog fra Lindhardt og Ringhofs Forlag tirsdag den 2. maj 2017 og kan købes på Riidr, Saxo og Plusbog m.fl. (Se pris på de pågældende sider)

I bunden af busken ligger en æske

"I bunden af busken ligger en æske" giver et mangfoldigt billede af et fællesskabs skriverier gennem flere år. Her kan du både læse digte, noveller og alt det midt imellem, som ikke helt vil være nogen af delene. Ti forfattere, der alle er en del af en skrivegruppe på Godsbanen, bidrager med en tekst til samlingen. Du kan blandt andet læse om unge menneskers bohemeliv på Sicilien, en eventyrlig heksefortælling om den mystiske nabo Toxine eller den midaldrende kvinde, der tager til Kenya for at finde sig en elsker. Et unikt billede af et skrivefællesskab og dets tekster. En fin æske." (fra Forlaget Silkefyrets hjemmeside)

Indeholder tekster af: Rasmus Dahl Theisen, Karen Bek-Pedersen, Poul Lynggaard Damgaard, Nanna Westergaard, Matthew Frandsen, Sabine Thybo, Allan Lillelund Andersen, Britta Klitgaard, Alice Aagaard og Sif Orall Friis Scherrebeck.

Udgivet på Forlaget Silkefyret, 2017.

Kan købes via Saxo.com og i Løves Bog & Vin Café, Nørregade 32, Aarhus.

Vejl. pris: 120,00 kr. (Saxo: 159,60 kr.)

Britta Klitgaard + Det er de andres skyld

Det er de andres skyld

"En mand vil købe kærligheden, men ender med at få den foræret. En gammel balkon skal rives ned, men det er ejeren, der styrter til jorden. Et tilsyneladende tilfældigt lift udarter sig morderisk. En tyk dreng er nødt til at slå for at slippe for at slås. En borger modtager en medalje for mod, men har selv lig i lasten.

Er dyder stadig værdifulde i dag, eller har vi brug for nye åndelige byggesten? Hvad er moderne dyder, og har de overhovedet sammenhæng med antikkens og kristendommens værdier? Otte århusianske forfattere giver i "Det er de andres skyld" deres skønlitterære bud på, hvordan dyder af i dag kan se ud. "Det er de andres skyld" er en del af projektet "rethink DYDER", som kirkerne i Aarhus Nord står bag." (fra bagsiden)

Noveller af: Britta Klitgaard, Matthew Frandsen, Mette Telefoni, Johannes Sørensen, Alice Aagaard, Jakob Gorm Madsen, Ulf Torlyn og Johnny Kjeldbjerg.

Udgivet på forlaget Trykværket, 2016. Bogen forhandles bl.a. via Arnold Buscks boghandel og SAXO.com.

Vejl. pris: 179,95 kr. (SAXO: 161, 10 kr.)

 

Britta Klitgaard + Lighund og andre tekster fra Godsbanen

Lighund og andre tekster fra Godsbanen

"Lighund og andre tekster fra Godsbanen er en samling af de bedste tekster, som skrivegrupperne på Godsbanen i Aarhus har skrevet i det forgangne år. Teksterne skal læses enkeltvis, men tilsammen danner de et portræt af den aarhusianske litteratur i 10’erne. En litteratur, der er både skæv, tragikomisk og udforskende." (fra bagsiden)

Indeholder tekster af: Kaare Bergh, Poul Lynggard Damgaard, Julie Lykke Storm, Simona Zetterberg Gjerlevsen, Sif Orall Friis Scherrebeck, Philip Kim, Katrine Lund Sørensen, Karen Bek-Pedersen, Allan Lillelund, Anne Marie Mikkelsen, Alice Aagaard, Camilla Engkjær Laursen, Anders Jul Larsen, Sabine Thybo, Nanna Westergaard og Britta Klitgaard.

Udgivet på forlaget Trykværket, 2015. Forhandles bl.a. via SAXO.com

Vejl. pris: 129,00 kr.

 

Britta Klitgaard + digte

Et bord fuld af mødre drikker mig af hvide kaffekopper for at smage om jeg er ligesom dem. Jeg flyder mellem ord som er hvidere end porcelæn opløst af velvilje og vane.

Britta Klitgaard/ Hvedekorn nr. 2, 2003
Britta Klitgaard + digte

Træerne har ikke bedt om at blive klædt af til skindet. Nu hvor de er nøgne lader de lyset komme til. Mågerne kaster sig rundt mellem grenenes linjer som hvide noder i en melodi der finder sig selv.

Britta Klitgaard/ Hvedekorn nr. 2, 2003