Om

Britta Klitgaard

Britta Klitgaards første selvstændige udgivelse er novellesamlingen "Sølvklokker" - en e-bog fra "Lindhardt og Ringhofs Forlag, som er udkommet i maj 2017. Tidligere har hun bidraget med tekster til novellesamlingen "Det er de andres skyld" fra forlaget Trykværket. Bogen er en del af projektet "rethink DYDER" under Kulturby 2017 i Aarhus. Hun har også skrevet noveller til "Godsbaneantologierne", som siden 2014 er udkommet fra skrivegrupperne under Aarhus Litteraturcenter.

Temaerne for Britta Klitgaards noveller er eksistentielle og vedrører menneskers udvikling og samspil. Genremæssigt spænder de fra hverdagsrealisme over skæbnefortællinger til tekster med magisk realisme eller symbolske elementer.

Hun har også skrevet digte til magasinet "Hvedekorn" - samt kronik/debatindlæg, interviews og boganmeldelser.

Britta Klitgaard er født i Holbæk i 1968, læreruddannet fra Holbæk Seminarium i 1993 og bosat i Aarhus siden 2003. Hun har løbende taget skrive- og tegne/malekurser i højskole-og aftenskoleregi. I de senere år har hun været med i en skrivegruppe på "Godsbanen", hvor forfattere med forskellig baggrund læser og drøfter hinandens tekster. Skrivegrupperne er en del af det litterære miljø omkring "Aarhus Litteraturcenter" på "Godsbanen" i Aarhus.

 
Britta Klitgaard

Foto: fredbergfoto, 2014.