Om

Britta Klitgaard

Britta Klitgaard udgav i maj 2017 novellesamlingen "Sølvklokker", som er en e-bog med 10 noveller fra Lindhardt og Ringhofs digitale forlag. Tidligere har hun bidraget med tekster til novellesamlingen "Det er de andres skyld" fra forlaget Trykværket. Bogen var en del af projektet "rethink DYDER" under Kulturby 2017 i Aarhus. Hun har også skrevet noveller til "Godsbaneantologierne", som er udkommet i perioden 2014 - 2017 fra skrivegrupperne under Aarhus Litteraturcenter.

Temaerne for novellerne er eksistentielle og vedrører menneskers udvikling og samspil. Genremæssigt spænder de fra hverdagsrealisme over skæbnefortællinger til tekster med magisk realisme eller symbolske elementer.

Hun har desuden skrevet digte til magasinet "Hvedekorn" - samt kronik/debatindlæg, interviews og boganmeldelser.

Britta Klitgaard er født i Holbæk i 1968, læreruddannet fra Holbæk Seminarium i 1993 og bosat i Aarhus siden 2003. Hun har løbende taget skrive- og tegne/malekurser i højskole-og aftenskoleregi. I de senere år har hun været med i en skrivegruppe på "Godsbanen", hvor forfattere med forskellig baggrund læser og drøfter hinandens tekster. Skrivegrupperne er en del af miljøet omkring "Aarhus Litteraturcenter" på "Godsbanen" i Aarhus.

 
Britta Klitgaard

Foto: fredbergfoto, 2014.