Nyt fra forfatteren - om udgivelser og arrangementer

Maj 2019

Bidrag til digtsamlingen "På indersiden"

"En digtsamling med de 12 bedste digte fra magasinet Tørsts digtkonkurrence om emnet “På indersiden” (fra forlagets omtale). Jeg har bidraget med digtet "Den blå vase" (Areopagos Forlag, 2019).

07.04.2019

Oplæsning i Trøjborg Beboerhus

Søndag den 7. april kl .15 var der oplæsning i Trøjborg Beboerhus. Arrangør var Matthew Frandsen, som har taget initiativ til et månedligt tilbagevendende event med sang og oplæsning i beboerhuset.

Mette Telefoni læste sin novelle "Scooter Svend", som er udgivet i antologien "Det er de andres skyld" i 2016.

Jeg læste min novelle "Hittegods" fra novellesamlingen "Sølvklokker", som udkom i 2017. (Første gang trykt i antologien "Refugium" i 2014). Desuden læste jeg nogle af mine digte op, hvoraf fire er udgivet i lyrikmagasinet Hvedekorn.

Indimellem var der fællessang, og Matthew Frandsen sluttede af med en sonate af Mozart på flygel. Tak for et hyggeligt arrangement.

Foto: Preben Klitgaard, 2019

Skriveråd

Forfatterkalender 2019 indeholder artikler og skriveråd fra 57 danske forfattere - samt en logbog til brug for tilrettelæggelse af skriveprocessen. Jeg har bidraget med et skriveråd til uge 8 i kalenderen, som er udgivet af Alice Aagaard i samarbejde med Byens Forlag, Vejle.

https://byensforlag.dk/vare/forfatterkalender/

26.02.2018

Hald Hovedgård - Det Danske Forfatter- og Oversættercenter

I februar 2018 tilbragte jeg uge 6 på Hald Hovedgård, hvor forfattere og oversættere kan søge om legatophold i forbindelse med skriveprojekter. Stedet ligger smukt ved Hald Sø og egner sig til fordybelse. Omgivelserne er enestående og har masser af historie, og samtidig møder man andre, der skriver. Jeg gik ture og skrev, skrev og gik ture - og fik i det hele taget mange gode indtryk og oplevelser med hjem. Stedet kan anbefales.

06.11.2017

Afsluttende "rethink DYDER"-udstilling i Rådhushallen

Mandag kl. 17 deltog jeg i fernisering på "rethink DYDER"s afsluttende udstilling i Rådhushallen. Billedkunstnere, forfattere og foredragsholdere har i Kulturbyåret bidraget til en gentænkning af de gamle dyder via udstillinger, udgivelser og foredrag. Billederne vises samlet i Rådhushallen frem til den 16. november. Novellesamlingen "Det er de andres skyld", som er skabt af otte forfattere fra Godsbanens skrivegrupper, er også repræsenteret. Jeg har bidraget med novellerne "Tvivl" og "Øverst på listen".

Aarhus Rådhus den 6.11.2017

Novellesamlingen "Det er de andres skyld" - med tilhørende undervisningsmateriale.

Fra udstilling i Rådhushallen

01.11.2017

Sølvklokker på eReolen

Min novellesamling "Sølvklokker", som udkom i foråret, kan nu lånes via Bibliotekernes eReol.

Følg dette link: https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis:53134734

Der gives en kort omtale:

"Noveller, der stiller spørgsmål til skellet mellem virkelighed og fantasi. Hvem er kvinden i kørestolen på altanen overfor? Er hun overhovedet i live?"

Bogen kan fremsøges under emneordene "Hverdagen", "Magisk realisme" og "Uhygge".

Se også citat fra lektørudtalelsen her: "Omtale"

06.05.2017

Litteraturbyttedag på Åby Bibliotek

Litteraturscenen på Åby Bibliotek var idag flyttet udenfor i det varme forårsvejr. Kl. 13 begyndte oplæsningsarrangement ved elever fra Aarhus Billed- og Medieskole - hvorefter fem forfattere fra Godsbanens skrivegrupper præsenterede noveller og digte fra den seneste Godsbaneantologi "I bunden af busken ligger en æske". På billedet ses Matthew Frandsen, som læser op af novellen "Sugar Mama". Som den sidste fra skrivegrupperne var jeg på scenen med uddrag af min novelle "Ventende Ulv vender hjem". 

02.05.2017

Sølvklokker er udkommet - min debut novellesamling!

 

I dag udkommer min første selvstændige novellesamling, "Sølvklokker", som e-bog fra Lindhardt og Ringhofs Forlag. Den indeholder ti noveller, som er blevet til over de sidste ti år. Du kan læse en omtale på forsiden, og det er muligt at downloade et gratis uddrag flere steder, f.eks. på Riidr . Novellesamlingen er til salg bl.a. via riidr.dk, saxo.com og plusbog.dk (downloades herfra).

For at læse e-bogen på Iphone eller Android skal du have en app til e-bogslæsning - f.eks. iBooks eller Kindle. Læs mere om det her.

God fornøjelse med læsningen - jeg hører gerne om din oplevelse! (kontakt)

05.04.2017

Løves Litterære Dage

 

Løves Bog og Vincafé, som efter min mening er en af de hyggeligste caféer i Aarhus, lagde i weekenden hus til ”Løves Litterære Dage” (31.3.-2.4).  Programmet bød på oplæsning ved en række kendte danske forfattere, fra Kim Leine til Lone Hørslev, men også de mindre kendte fik lov at komme til orde. Lørdag eftermiddag, hvor lokale ”Aarhusskrivere” var på programmet, deltog jeg sammen med Poul Lynggaard Damgaard, Bjarke Benjamin Andresen, Thomas Dalgaard, Matthew Frandsen og Siff O. F. Scherrebeck. Der blev læst og reciteret digte og tekster i en lille times tid. Selv læste jeg op af mit bidrag til den seneste Godsbaneantologi, novellen ”Ventende ulv vender hjem”.

Om Løves Bog og Vin Café: ”Kulturen er ikke blot et krydderi, men et direkte bærende element. Det er essentielt for stedet at dyrke det levende ord og skabe kultur! Man kan efter vores mening ikke kalde det en bogcafé, hvis ikke vi byder bøger og kultur indenfor. Det gør vi både via diverse arrangementer og ikke mindst via den tilbagevendende begivenhed, Løve's Litterære Dage (...).” (Fra Løves hjemmeside)

Foto: Preben Klitgaard, 2017

07.02.2017

"Ventende Ulv" vender hjem

I fredags var der reception på Godsbanen for den nye Godsbaneantologi. En hyggelig eftermiddag med oplæsning af noveller og digte samt præsentation af forlaget Silkefyret, som står for udgivelsen sammen med Aarhus Litteraturcenter. Her er en lille smagsprøve på mit bidrag til samlingen - nemlig et udsnit fra novellen ""Ventende Ulv" vender hjem". Novellen handler om Poul, en ældre ungkarl, som ikke har så mange drømme tilbage i livet. Hvis du vil vide, hvad hans natlige vision går ud på, og hvad der videre sker med ham, må du få fat på bogen "I bunden af busken ligger en æske." Se mere her.

13.01.2017

Invitation til reception

Forlaget Silkefyret og Aarhus Litteraturcenter inviterer til reception for antologien "I bunden af busken ligger en æske".

Håber at se interesserede til en hyggelig eftermiddag! Der vil være oplæsning og snacks mm.

Receptionen finder sted fredag den 3. februar 2017 fra kl. 16 i Vogn 1 på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

https://www.facebook.com/events/1842135526072070/

Bogreception + Det er de andres skyld + Arnold Buscks Boghandel + Britta Klitgaard

Bogreception i Arnold Buscks Boghandel

Novelleantologien "Det er de andres skyld" blev præsenteret ved en godt besøgt bogreception i Arnold Buscks boghandel på Strøget i Aarhus onsdag den 12. oktober 2016. Charlotte Nayberg fra "rethink DYDER" fortalte om baggrunden for antologien og projektgruppens arbejde, der var oplæsning af en novelle ved en af forfatterne, Jakob Gorm Madsen, samt klavermusik ved Matthew Frandsen. Bogen, som er udgivet på forlaget Trykværket kan bl.a. købes hos Arnold Buscks Boghandel, på Saxo.com og hos forlaget. 

Britta Klitgaard + Det er de andres skyld + rethink Dyder

"Det er de andre skyld"

Novelleantologien "Det er de andre skyld - 16 noveller om moderne dyder" indeholder tekster fra otte forfattere, som på forskellig vis undersøger, hvordan det klassiske dydsbegreb ser ud i en moderne kontekst. Jeg har bidraget med to noveller til bogen:

Novellen ”Tvivl” handler om hjerneforskeren Robert Dahl, som ønsker at fremme en videnskabelig dagsorden i den offentlige debat. Han kommer ud for en personlig tragedie, der sætter hans verdensbillede under pres. Teksten undersøger, om de gamle dyder, tro, håb og kærlighed, har relevans i en nutidig sammenhæng, og om - eller i hvilket omfang - de kan erstattes af viden og videnskab som moderne "dyd"?

Novellen ”Øverst på listen” er et lille portræt af den ambitiøse gymnasiepige, Freja. Teksten spejler den klassiske dyd ”arbejdsomhed/ flid/ indsatsvilje", og undersøger om den har fået en mere ekstrem form idag, hvor unge forventes at komme hurtigt igennem uddannelsessystemet. Hvordan påvirker udviklingen Freja og de valg, hun træffer? I hvilket omfang er målrettethed blevet en dyd? 

 

Læs mere om "rethink DYDER".