Inspiration

På denne side er der idéer og inspiration til skriveprocessen for alle, der interesserer sig for at skrive!

Indlæg af Britta Klitgaard, 1. december 2018

Forfatterkalender 2019

For andet år i træk udgiver Alice Aagaard en kalender for forfattere - denne gang i samarbejde med Byens Forlag i Vejle.

Bogen er tænkt som et praktisk arbejdsredskab for forfattere. Kalenderdelen giver mulighed for at opsætte mål for sin skrivning. Desuden er der masser af læsestof i form af artikler, skriveråd fra 57 danske forfattere, oversigt over Litteraturfestivaller og Bogmesser i 2019 - samt skriveøvelser og meget andet godt.

Alice Aagaard er cand.mag, forfatter og idékvinde bag den tidligere Forfatteralmanak, som i år har skiftet navn til Forfatterkalender.

Se mere om bogen her

Indlæg af Britta Klitgaard 15.11.2017

Forfatteralmanak 2018

"Forfatteralmanak 2018 er et arbejdsredskab for forfattere, nye som garvede, med det formål at opmuntre og støtte til at få skrevet."     (fra forordet)

Hermed min varmeste anbefaling af en nyudgivet håndbog for forfattere. Idéen til bogen er opstået hos Alice Aagaard, forfatter og cand.mag. i kunsthistorie og dansk. Bogen er blevet til i et samarbejde mellem hende og Aarhus Litteraturcenter, der arbejder for at styrke det litterære miljø i Aarhus.

Hvad enten man har lyst til at bruge almanakkens mulighed for kalenderføring i skriveprocessen - eller vil lade sig inspirere af den imponerende samling skriveråd fra nutidige, danske forfattere, vil der være noget at komme efter. Der er forslag til skriveøvelser, oversigt over litterære begivenheder, info om manuskripter, forlagskontakt og meget mere.

Bogen koster 199 kr og kan købes på forfatteralmanak.dk. Her kan man også se, hvilke boghandlere, der har fået bogen hjem. (I Aarhus bl.a hos Kristian F. Møller, Store Torv 5, 8000 Aarhus C og hos Løves Bog og Vincafé, Nørregade 32, 8000 Aarhus C.)

"Jeg skriver i mine syv, otte minutter. De skal indeholde et helt døgn, så stuen drejer og flakser med lys og skygge, og bruset vil være gået af sodavanden, når jeg er færdig. Jeg skriver på fnugget, der daler i den støvede stue. Jeg skriver på en rådden plet, der drejer sig i begge retninger rundt om appelsinen. Jeg skriver på badevandet fra det slipper min skulder, til det forsvinder i afløbet. Jeg skriver altid på noget, der vil forsvinde."

Kirsten Hamman

(fra "Bruger de ord i kaffen?", 2001/bragt i Forfatteralmanak 2018)